یزدفردا: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد: مرکز تحقیقات هوبره قره تپه خاتم تنها، مرکز تحقیقاتی دولتی استان یزد است که در سالجاری قصد داریم تا آن را احیا وفعال‌تر کنیم.

به گزارش یزدفردا: اکبری، گفت: مرکز تحقیقات هوبره قره تپه خاتم تنها، مرکز تحقیقاتی دولتی استان یزد است .وی افزود:در سال جاری نیز قصد داریم مزرعه مرکز تحقیقات هوبره خاتم را احیا کرده و تا حد امکان این مرکز را فعال‌تر کنیم. 

اکبری، همچنین از پیگیری ارتقاء سطح حفاظتی منطقه قره تپه، که مرکز تحقیقات هوبره در آن واقع است، خبر داد و گفت: مرز منطقه قرتپه بازنگری شده و محدوده وسیع‌تری برای آن در نظر گرفته شده است و با جدیت در حال پیگیری هستیم و انشاالله در صورتی که منابع طبیعی و صمت موافقت کنند این منطقه را از نظر سطح حفاظتی ارتقاء خواهیم داد و این اقدام در راستای تقویت حفاظت، امکانات منطقه و تخصیص منابع بیشتر برای حفاظت و احیای هوبره است.

اکبری در ادامه اظهار داشت: یکی از اولویت‌های مهم در میان مدت و بلند مدت در این شهرستان، احیای گونه گوزن زرد ایرانی در جنگل باغ شادی نیز است.

وی افزود: برای این هدف از حامیان افتخاری در استان یزد استفاده خواهیم کرد. وی بیان داشت: طبیعتاً برای تحقق این امر به جنگل‌های بکر و همکاری جدی جامعه محلی را نیاز داریم.

مدیر کل محیط زیست استان یزد، از برنامه‌های آتی برای جذب سرمایه‌گذار حوزه اکوتوریسم در شهرستان خاتم نیز خبر داد و گفت: ما در حال برنامه‌ریزی برای جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی برای رونق اکوتوریسم در منطقه حفاظت‌شده باغ شادی هستیم. این منطقه دارای جنگل‌های بکر است و با توجه به درخواست‌ها و مطالبات مردمی پیرامون طبیعت گردی در این منطقه، در صورتی که سازمان دستورالعمل‌های لازم را ابلاغ کند، به طور رسمی برای جذب سرمایه‌گذار اقدام خواهیم کرد.

وی افزود: این طرح می‌تواند به عنوان یک پروژه آزمایشی در استان یزد اجرا شود و مطمئنا با توجه به ویژگی‌های خاصی که منطقه حفاظت شده باغ شادی دارد می‌تواند به عنوان یک سرمایه گذاری پاک، علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی برای جوامع محلی، حفاظت بهتر از عرصه‌های طبیعی این منطقه حفاظت شده را نیز به همراه داشته باشد.

پرنده هوبره در دشت‌های فلات مرکزی ایران زیست می‌کند و سمبل حیات وحش استان یزد است. منطقه قره تپه در خاتم یکی از بزرگترین زیستگاه‌های هوبره است که بیشترین جمعیت هوبره را دارد. هوبره از حشره ها، برگ و بذر گیاهان مانند یونجه، کلزا، کرزک و... تغذیه می‌کند. متاسفانه این پرنده در زمره پرندگان در معرض خطر انقراض قرار دارد.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا